Att skaffa sig katt

Det kan vara ett tjat i familjen om att skaffa sig husdjur och som förälder så gäller det att verkligen förklara för barnen vad det innebära att skaffa sig katt. De små söta kattungarna kommer att växa och bli egensinniga husdjur som kanske inte alltid är så gosiga att kela med.

Det är viktigt att man har den tid det krävas för en katt eller något annat husdjur för den delen. En katt är mycket mer än bara ett husdjur. Det finns många fördelar att skaffa sig katt i familjen. Förutom det mysiga och gulliga så gör ett husdjur som katt att man från ung ålder får lära sig att ta ansvar för något levande. Det är också mysigt att komma hem och bli mött av en tillgiven katt.

Se till att katten får den omvårdnad som den behöver. Det ska ses till att den får sin mat varje dag och att den har tillgång till rent och friskt vatten. Är det en innekatt så gäller att städa ur kattlådan med jämna mellanrum så den har det rent och fint att gå och göra sina behov. Behöver katten veterinärvård så är det viktigt att ni har en bra försäkring som eventuellt kan täcka de kostnader som uppstår.